Skip to main content

Sommerleir for barn, 10-14 år

Her har du et godt tips til sommerferie for barn i alderen 10-14 år! Sjekk ut sommerleir for barn og la barna lære om hundekjøring, dyreliv på gård, villmarksliv og mye mer. Alle våre hunder er godt vant med barn og er snille og kosete.

Nå er det åpnet for påmelding til sommerleir 2024 og jeg ønsker hjertelig velkommen både til alle dere som har vært her mange ganger før og til dere som har lyst å bli med oss på masse gøy på landet.

Dette får du:

  • Lær om hund og hundekjøring
  • Din «egen» voksen-hund og valp gjennom leiruken
  • Villmarksopplevelser
  • Gårdsopplevelser
  • Fullpensjon med med fire måltider om dagensomm

På Farmen Fløtterud er barnet ditt i trygge hender

På sommerleiren vil barna få lære masse om hunder, hundestell og hundekjøring, og ikke minst respekt og omsorg for dyr generelt. Det gir en helt egen mestringsfølelse å få ansvar for sin egen voksne hund og valp gjennom oppholdet. Vi følger tett opp hele veien, slik at barna føler seg trygge og får passe mye utfordring i forhold til alder og erfaring.

Hund og hundekjøring

Målsettingen med leiren er å gi barna kunnskap om hunder, hundestell og hundekjøring, samt å lære dem respekt og omsorg for dyr generelt. Vi bruker hundene allsidig og er mye på tur i villmarka. Barna får «sin egen voksne hund» og «sin egen valp» gjennom leiruken.

Hundekjøring og kløvturer foregår ute i naturen og det en viktig del av hundekjøringsleiren å lære barna å bli glad i naturen og friluftslivet gleder. Derfor kommer vi til å være mye ute på tur, som regel alltid sammen med hundene.

Vi gjør så godt vi kan for å gjennomføre hundekjøring med vogner så langt det er mulig. Dersom det blir for varmt, vil hundekjøring måtte utgå av dyrevernmessige årsaker. Alaska Huskyer er godt pelsede og tåler ikke å løpe i varmt sommervær. Vi står grytidlig opp om morgenen for å gjennomføre hundekjøringen mens det er fortsatt er kjølig.

Prøv nye aktiviteter

Villmarks-
opplevelser

Sommerleir på Farmen Fløtterud har et fokus på natur og villmarksliv. Vi har 1-2 overnattinger ute i naturen i løpet av leiruken. Vi velger dag(er) avhengig av været og satser på godværsdager.

Med på turen har vi selvsagt hundene våre med kløv på ryggen. Barna får lære bruk av kart og kompass, hvordan vi slår leir i naturen, hvordan vi trygt tenner bål og bruk av primus. Barna får lære hvordan vi tar vare på oss selv og hundene på tur i friluft. Målsettingen er å gjøre det enda morsommere for barna å gå på tur og være ute i naturen.

Gårdsopplevelser

På gården har vi kuerhøner og to pusekatter, slik at det blir all verdens muligheter til å se gårdsdyr, i tillegg til hundene og kose med alle valpene, så klart.

Gården er i løpet av det siste året blitt ombygget, tilpasset og pusset opp, slik at vi i enda bedre grad er skikket til å ivareta smittvernhensyn, samt å gjennomføre en masse forskjellige aktiviteter egnet for barn. Les mer om gården her.