Skip to main content
SOMMERLEIR MED HUNDEKJØRING, GÅRSOPPLEVELSER OG VILLMARKSLIV
HUND&HUNDEKJØRING
Målsettingen med leiren er å gi barna kunnskap om hunder, hundestell og hundekjøring, samt å lære dem respekt og omsorg for dyr generelt. Vi bruker hundene allsidig og er mye på tur i «villmarka». Barna får «sin egen voksne hund» og «sin egen valp» gjennom leiruken.
Hundekjøring og kløvturer foregår ute i naturen og det en viktig del av hundekjøringsleiren å lære barna å bli glad i naturen og friluftslivet gleder. Derfor kommer vi til å være mye ute i skogen, som regel alltid sammen med hundene.
Vi gjør så godt vi kan for å gjennomføre hundekjøring med vogner så langt det er mulig. Dersom det blir for varmt, vil hundekjøring måtte utgå av dyrevernmessige årsaker. Godt pelsede Alaska Huskies tåler ikke å løpe i varmt sommervær. Vi står grytidlig opp om morgenen for å gjennomføre hundekjøringen når det er kjøligst mulig.
VILLMARKINGER
Sommerleir på Farmen Fløtterud har et fokus på natur&villmarksliv. Vi har 1-2 overnattinger ute i naturen i løpet av leiruken. Vi velger dag(er) avhengig av været. Med på turen har vi selvsagt hundene våre med kløv på rygg. Barna får lære bruk av kart og kompass, hvordan vi slår leir i naturen, hvordan vi hugger bålved, spikker med kniv, trygt tenner bål og hvordan vi bruker primus. Barna får også lære hvordan vi tar vare på oss selv og hundene på tur i friluft.
Målsettingen er å gjøre det enda morsommere for barna å gå på tur og være ute i naturen. Når barna reiser fra denne leiren har de lært mange smarte villmarksknep og de kjenner en stor mestringsfølelse. Foreldrene får garantert hjem noen små villmarkinger!
GÅRDSOPPLEVELSER
På gården har vi kuer, lam, høner og 2 sjarmerende pusekatter og kanskje får vi besøk av noen ponnier også, slik at det blir allverdens mulighet til å oppleve, og få være med å stelle gårdens dyr i tillegg til hundene og kose med alle valpene såklart.
ELV, KAJAKK, KANOER OG TRE-ROBÅT
Elven Numedalslågen flyter dovent forbi rett på nedsiden av gården Fløtterud. Vi har stødige, trygge kajakker, kanoer og en gammel færing med 2 årepar. Alle barna får lære å padle og å ro. Vi reiser på bever-safari langs elvebredden og går i land på «en øde øy». Skipskatta Tigern er alltid med på elve-toktene våre.
SAMHOLD, RESPEKT OG VENNSKAP
I disse urolige tider er det viktig å lære barna omsorg, respekt og viktigheten av å ta vare på hverandre. Det er vårt mål at alle barn skal reise fra leir på Farmen Fløtterud og føle at de har fått være med på kule ting, at de kjenner at de har lyktes med noe, at de har fått noen nye venner og de har hatt en fin leiruke – og, ikke minst, at de har lyst å komme tilbake til oss.
TIDSPUNKT, PRISER, ALDER OG PRAKTISK
Sommerleir foregår i 5 uker kommende sommer:

Uke 26: 23.6.-28.6.

Uke 27: 30.6.-5.7.

Uke 32: 4.8.-9.8.

Uke 33: 11.8.-16.8.

LEIREN PASSER FOR
Leirene passer for barn mellom 9 og 15 år. De minste barna MÅ være tilvennet å sove borte hjemmefra over flere netter, ellers blir det utfordrende for dem. Barna vil bli delt i to grupper etter alder i enkelte av aktivitetene. Alle skal oppleve mestring. Derfor deler vi i aldersgrupper i noen sammenhenger, slik at det blir utfordrende nok for de store og ikke for skummelt for de minste. Det kreves ingen forkunnskaper for å kunne delta, men barna MÅ ha øvet seg på å overnatte borte fra mor og far i flere dager i strekk og de må føle seg helt trygg på dette. Vi erfarer for ofte at barn som ikke er tilvennet å sove borte hjemmefra, ikke klarer å hygge seg på leir og ofte må reise hjem.
DELE ROM MED
Barna må dele rom med barn de ikke kjenner fra før, men dette pleier gå svært bra. Selvsagt får barna dele rom med venner eller søsken dersom man oppgir et ønske om dette. Vi grupperer barna etter alder, slik at de deler rom med jevngamle barn. Det er som regel flere jenter på leir enn det er gutter. Vi ønsker oss enda flere gutter på leir! Vi vil informere om at barna må delta i alle leirens gjøremål, også de litt ”kjedelige”, som å dekke bord og rydde opp etter måltidene, rydding av leirplass etter camp, osv. Disse oppgavene sirkuleres, slik at alle må ta del i de litt mindre gøyale fellesoppgavene.
TA MED
Barna må ta med seg sin egen sovepose og liggeunderlag og hengekøye eller et lite telt. En god tursekk og spikkekniv for barn, må barnet også ha med seg. Dersom barnet har egen redningsvest, ta den med! De som ikke har, får låne av oss. Pakkeliste blir utsendt i god tid før leiren starter.
PRIS
Prisen er kr 6.900,- og inkluderer kost og losji i 5 døgn, dvs. at barna får 4 næringsrike, velsmakende måltider pr. dag (spesialmat/allergimat må deltager selv medbringe). Barna kommer til ferdig oppredde senger, slik at sengetøy skal ikke medbringes. Alle aktiviteter er inkludert. Leiren varer i 5 døgn. Ankomst er søndag ettermiddag kl 18 og henting fredag ettermiddag kl 15.
Søsken gis søskenmoderasjon med kr 1.000,- for barn nr 2. Leiroppholdet betales i sin helhet ved påmelding og faktura blir oversendt på mail. Ved påmelding behøver vi informasjon om leiruke, navn på den av foreldrene som betaler, mailadresse, fullstendig hjemmeadresse og mobiltelefon, samt barnets navn og fødselsår, pluss om barnet ønsker å dele rom med en spesiell venn, søster eller bror.
Gården er i løpet av det siste året blitt ombygget, tilpasset og pusset opp, slik at vi i enda bedre grad er skikket til å ivareta smittvernhensyn. Barna kommer til en svært trivelig gård med pene rom og svært gode sanitær-løsninger.
Til informasjon: Vi gjør alltid så godt vi kan for å gjennomføre hundekjøring med vogner så langt det er mulig. Dersom det blir for varmt, vil hundekjøring måtte utgå av dyrevernmessige årsaker. Godt pelsede Alaska Huskies tåler ikke å løpe i skikkelig varmt sommervær. Vi står imidlertid grytidlig opp om morgenen for å gjennomføre hundekjøringen når det er kjøligst mulig. Som regel går dette helt fint, men vi ber om forståelse dersom det blir «tropevarmt» og hundekjøring ikke er gjennomførbart.
ANSVARLIG ARRANGØR
Hundekjøringsleirene arrangeres av Inger-Marie Haaland på Fløtterud Gård i Kjommevegen 244 i Rollag, som ligger i Numedal, 5 mil nord for Kongsberg. Vi benytter også gårdens kjempekoselig sæter, Fløtterudsætra, som ligger innpå åsen ovenfor gården. De ansatte har alle utdannelse eller solid erfaring fra slike arrangement.
Hjertelig velkommen på sommerleir!
Gode hilsener fra Inger-Marie på Farmen Fløtterud i Rollag

På Farmen Fløtterud er barnet ditt i trygge hender

På sommerleiren vil barna få lære masse om hunder, hundestell og hundekjøring, og ikke minst respekt og omsorg for dyr generelt. Det gir en helt egen mestringsfølelse å få ansvar for sin egen voksne hund og valp gjennom oppholdet. Vi følger tett opp hele veien, slik at barna føler seg trygge og får passe mye utfordring i forhold til alder og erfaring.

Hund og hundekjøring

Målsettingen med leiren er å gi barna kunnskap om hunder, hundestell og hundekjøring, samt å lære dem respekt og omsorg for dyr generelt. Vi bruker hundene allsidig og er mye på tur i villmarka. Barna får «sin egen voksne hund» og «sin egen valp» gjennom leiruken.

Hundekjøring og kløvturer foregår ute i naturen og det en viktig del av hundekjøringsleiren å lære barna å bli glad i naturen og friluftslivet gleder. Derfor kommer vi til å være mye ute på tur, som regel alltid sammen med hundene.

Vi gjør så godt vi kan for å gjennomføre hundekjøring med vogner så langt det er mulig. Dersom det blir for varmt, vil hundekjøring måtte utgå av dyrevernmessige årsaker. Alaska Huskyer er godt pelsede og tåler ikke å løpe i varmt sommervær. Vi står grytidlig opp om morgenen for å gjennomføre hundekjøringen mens det er fortsatt er kjølig.

Prøv nye aktiviteter

Villmarks-
opplevelser

Sommerleir på Farmen Fløtterud har et fokus på natur og villmarksliv. Vi har 1-2 overnattinger ute i naturen i løpet av leiruken. Vi velger dag(er) avhengig av været og satser på godværsdager.

Med på turen har vi selvsagt hundene våre med kløv på ryggen. Barna får lære bruk av kart og kompass, hvordan vi slår leir i naturen, hvordan vi trygt tenner bål og bruk av primus. Barna får lære hvordan vi tar vare på oss selv og hundene på tur i friluft. Målsettingen er å gjøre det enda morsommere for barna å gå på tur og være ute i naturen.

Gårdsopplevelser

På gården har vi kuerhøner og to pusekatter, slik at det blir all verdens muligheter til å se gårdsdyr, i tillegg til hundene og kose med alle valpene, så klart.

Gården er i løpet av det siste året blitt ombygget, tilpasset og pusset opp, slik at vi i enda bedre grad er skikket til å ivareta smittvernhensyn, samt å gjennomføre en masse forskjellige aktiviteter egnet for barn. Les mer om gården her.