Ekte gårdsmat fra Numedal
På Farmen Fløtterud får du unike matopplevelser i form av gårdsmat, med røtter i Numedals egne mattradisjoner. Noe er fisket, høstet og plukket for egen hånd, og vi kjøper også inn kortreiste kvalitetsprodukter fra Numedal og områdene omkring.
Gjestegård med gårdsmat av topp klasse
Overnatter du hos oss, bor du med fullpensjon og nyter tre måltider per dag. Menyen varierer fra dag til dag og er en ganefart gjennom numedalske mattradisjoner.
Her er noe av hva du kan finne på vår gårdsmeny når vi har voksne gjester:
- Får-i-kål av Gammalnorsk Spælsau. Kålen er selvsagt fra egen gård.
- Frokost med hjemmebakt brød, egg og grønnsaker som du kan hente selv i hønsehuset og kjøkkenhagen.
- Fjellørret fra Hardangervidda, servert som sprøstekt filet med vår egen urterømmesaus, nypoteter og agurksalat. Bedre får du ikke!
- Skogsgryte med elgkjøtt fra skauen her. Serveres med skogsopp, næringsrike rotgrønnsaker og gode poteter. Raust med rømme og fløte i sausen!
- Lammekjøtt av spælsau, servert i kremet dill-saus. Bare helt lekkert.
- Fersk suppe av Hereford-høyrygg og –bog, med sesongens lekreste rotgrønnsaker og sursøt saus til kjøttet.
- Smakfulle og saftige elgkarbonader med ville urter.
- Lammestek med sitron og stekte rotgrønnsaker.
- Grillet kjøtt av lam og frittgående svin med urtesmør og smakfull sommersalat til.
- Avslørte bondepiker med epler og/eller rabarbra fra hagen.
- Hjemmelaget fløteis med eggeplommer fra hønene våre. Serveres med lun bærsaus av jordbær, bringebær og blåbær.
- Rømmegrøt med variert spekemat fra eget stabbur.
- Rømmevafler laget av egg fra hønene på gården, med hjemmelaget godt syltetøy.
Barnemenyene er ikke riktig så flotte. Her tilpasser vi maten slik at barna elsker det de får servert. Vi er opptatt av næringsrik mat, et variert kosthold og sunne matvaner. Vi er behjelpelige ved allergier, men ber om at foreldrene sender med/tar med spesialmat ved f.eks. sterk glutenallergi og/eller cøliaki.
Rampejentehelger med fokus på mat og helse vil ha annen mat enn ovenfor nevnte. Se eget program.
Velkommen til bords!