Skip to main content

Farmen Fløtterud

Farmen Fløtterud ligger vakkert til i Rollag i Numedal, og gården har 1 kilometer strandlinje ned mot elven Numedalslågen. Inger-Marie Haaland er en erfaren gjestgårdsbestyrer og drev blant annet Fagerheim Fjellstugu på Hardangervidda i ti år.  Nå har hun trukket ned fra fjellet og driver Farmen Fløtterud med stødig hånd og et stort hjerte for alle som kommer på besøk. Her får du alt fra gårdsopplevelser til villmark og hundekjøring.

Den stilleflytende elven er ideell for padling. I nærområdet finner du Trillemarka og Rollagsfjell, et villmarkspreget naturskogsområde med eldgamle trær og skoger. Gården ligger på østsiden av elva, ca. to timers kjøretur fra Oslo. Numedal er en litt bortgjemt dal som byr på mange aktiviteter.

Kom til oss, så tar vi deg med på tur!

Kontakt oss >

Hundekjøring med barn

Opplevelser på Farmen Fløtterud

Farmen Fløtterud er et autentisk sted der du blir møtt av varme og jordnære mennesker som ikke stresser. Vi tilbyr et koselig gårdsmiljø, herlige naturopplevelser, trivelig overnatting, deilig lokal mat, masse gode historier, kosete dyr og et vertskap som er tilstede sammen med dere.

I tradisjonsrike omgivelser byr vi på en annerledes overnatting. Her kan du velge mellom å bo på setra, i stabbur eller på gårdshotell. La roen senke seg, pust og la sansene renses. Kanskje du finner en hemmelighet også?

Velkommen hjem til oss!

Den gode matopplevelsen

La deg skjemme bort med mat og servering fra vårt gårdsmatkjøkken! På Fløtterud tilbyr vi ekte tradisjonsmat, hvor vi benytter råvarer fra egen gård, fra Hardangervidda, fra skauen vår og fra lokale produsenter her i Numedal.

Inger-Marie er kokke og tryller frem de lekreste retter. Kjenner du lyst til å træ på deg et rutete forkle og bli med og kokkelere, så er du naturligvis velkommen til det!

Hos hos får du smake de litt gammeldagse rettene med ny vri. Hva vi tilbyr, avhenger litt av hvilken tid på året det er og hvilke råvarer vi har tilgjengelig. Les mer om maten her.

Velkommen til bords!

Inger-Marie og hundene

Om gardskjerringa

Inger-Marie Haaland er en av Norges mest kjente langdistanse-hundekjørere. Hun var første kvinne til å vinne det 100 mil lange Finnmarksløpet i 2009 og vant igjen i 2012. Inger-Marie er glad i friluftsliv året rundt. Hun jakter både småvilt og storvilt, elsker fotturer i fjellet og å fiske fjellørret på Hardangervidda.

Hundene står Inger-Marie nærmest og hun satser nå på avl og salg av Alaska Huskyer, samt kurs i hundekjøring og villmarksliv for barn, ungdom og voksne. Om vinteren kan du bli med Inger-Marie og hennes 30 superflinke, veltrente hunder ut i villmarka på halvdags- eller heldagsturer. Du vil få kjøre ditt eget hundespann og vi gir deg ekte hundekjøreropplevelser i villmarka, og avslutter dagen med nydelig hjemmelaget mat og historiefortelling ved bålet.

Inger-Marie er en meget dyktig foredragsholder og hun holder motivasjons- og inspirasjonsforedrag. For jenter og kvinner især, er Inger-Marie et stort forbilde. Deltar du på inspirasjonsarrangement eller -foredrag vil du utvilsomt gå styrket ut og få lyst til å tak i ditt eget liv.

Velkommen skal du være!

skog