Skip to main content

Farmen Fløtteruds hjertelogo

Farmen Fløtteruds logo er et stort, oransjefarget hjerte. Hjertet symboliserer det viktigste vi på gården byr våre gjester på, nemlig vår hjertevarme, åpenhet, raushet, kjærlighet og omsorg.

Tømmermerking og merkeøksa til gården Fløtterud

Fløtterud er en ganske stor skogseiendom. I tidligere tider ble tømmeret merka med ei øks, som hadde et symbol, eller en logo, som var spesiell for hver gård.  Merkinga av tømmeret var viktig. Tømmerstokker fra alle gårdene oppover i Numedal ble blandet sammen og fløtet i elva NumedalslågenNår stokkene kom frem til endestasjonen, så var gårdens merke eller logo helt avgjørende når tømmeret skulle sorteres, telles opp og selges.

 

Det er en mening med alt

I høst skulle Inger-Marie rydde på loftet på gården Fløtterud, som hun kjøpte for snart 4 år siden. Blant masse gammelt rot, hang det ei gammel øks oppunder taket. Ei merkeøks. Stor var overraskelsen da husfrua så merkeøksa sitt skarpslipte symbol. Likheten på et hjerte er stor.

 

Litt overrasket ble jeg nok, men ikke så veldig egentlig. Min tro er jo at det er mer mellom himmel og jord enn vi aner, og denne lille hendelsen er bare nok et bevis  det, sier Inger-Marie. 

Fortell oss hva du mener