Skip to main content

Interessert i kunst?

500 meter unna Farmen Fløtterud ligger gården til Haldis Kjomme Lid. Etter en kort gåtur langs en koselig gårdsvei er du fremme. På gården ligger galleriet hennes, hvor hun viser frem og selger sine bilder. 

 

 

Om kunstneren

Haldis Kjomme Lid er en norsk kunstner som vokste opp i Rollag i Numedal, på den lille gården Kjomme. Hun debuterte som kunstner i 2017 med deltakelse på den internasjonale Biennalen i Firenze i Italia. 

Kjomme arbeider internasjonalt og har hatt flere separat- og kollektivutstillinger både i Norge og i utlandet. Hun har mottatt flere priser for sin kunst og er medlem av Kunstnerisk Råd i Labro Art i Kongsberg.

 

 

Teknikker

Kjomme arbeider med mange forskjellige teknikker og er glad i å eksperimentere. Hovedsakelig maler hun med akrylmaling, gjerne i kombinasjon med ulike medier som f.eks. strukturlakk, modelleringspasta, sand, kull, oljestifter etc. 

Hun maler lag på lag og kombinerer forskjellige teknikker og medier slik at uttrykket skal bli mest mulig unikt. Kjommes kunstneriske prosjekt er å få ulike maleriske motsetninger – som for eksempel det abstrakte og det figurative – til å møtes i samme maleri.

 

 

Inspirasjon

Kjommes malerier er ofte en blanding mellom fiksjon og virkelighet og mellom det figurative og det abstrakte. De er gjerne inspirert av både ekspresjonisme og eksistensialisme – med vekt på frihet, ansvar og samarbeid. 

Kjomme har alltid reist mye og har bodd i flere land – noe som også gjenspeiles i maleriene hennes og hennes prosjekt om hvordan kontraster og motsetninger kan forenes, sameksistere og berike oss – både malerisk, menneskelig og samfunnsmessig. 

Hjemmeside: www.kjomme.com 

Facebook: Art by Kjomme 

Instagram: @kjommeart 

Fortell oss hva du mener